Arka Hybride systemen

Alle Arka voortstuwingen zijn als hybride te gebruiken. zowel serieel hybride waarbij de voedingsbron ofwel een batterij of diesel gedreven generator kan zijn of als Parralel hybride waarbij zowel een elektromotor en of dieselmotor dezelfde schroefas aandrijven. Bij laatstgenoemde is het mogelijk overtollig geproduceerde energie van de dieselmotor tijdens het varen via de elektromotor, die dan als generator fungeert, te laten terugvloeien in de batterij.

Serieel Hybride

Bij serieel hybride systemen is het erg belangrijk dat de Electrische motor klopt met de generator en het vermogen van de diesel daarvan. De eigenschap van een elektromotor is dat deze enorm snel kan reageren op vermogens wisselingen, Dit is niet vanzelfsprekend voor de diesel die de generator aandrijft en daarom dus erg belangrijk dat met elkaar overeenkomen. Graag adviseren wij u dan ook over  waar de mogelijke knelpunten liggen, desgewenst maken wij vooraf een energiebalans berekening voor uw toepassing.

Parallel Hybride

Electromotor en diesel motoren die dezelfde schroefas aandrijven zijn vaak verschillend van elkaar in vermogen en toerental, verschillende vermogens mogen en kunnen dus vrijwel nooit één op één aan elkaar worden ververbonden. Dit word vaak opgelost door het aanbrengen van een vertragingskast of snaar overbrenging. Als deze overbrenging vertraagd dient er rekening te worden gehouden met het feit dat er andersom, bij het varen op de diesel, word versneld, mechanisch moet dus alles wel kloppen met elkaar om geen specificaties te overschrijden waardoor het systeem niet werkt. Het vooraf maken van een Hybride vergelijking berekening is dan ook noodzakelijk, het is dan belangrijk het vermogen, toerental van de dieselmotor en de vertragingsverhouding van de keerkoppeling te weten, desgewenst maken wij vooraf een berekening hiervan voor uw toepassing.

Met een Parralel Hybride systeem heeft u de voordelen van een grote actieradius door de dieselmotor en de stilte van de elektromotor aan boord. Bijkomend voordeel is het onmiddellijk voorhanden hebben van een (extra) voortstuwing op de momenten dat u het nodig heeft.

Binnenkort beschikbaar Arka Hybride 10kW Axiaal flux!
Zeg maar 2 motoren gelijktijdig in één behuizing,
Zo compact is deze aandrijving.

Naar de Systemen

Arka outboard systemen Arka inboard systemen Arka pod systemen